Intenzivní trénink s Luckou Dostálovou, Stodůlky, 8. 11. 2009

14.02.2010 15:18

Listopadovou neděli jsme strávili kde jinde, než na cvičáku, ovšem tentokrát to nebylo pouze odpoledne, nýbrž celý den.

Tradičně přijala pozvání do Prahy Lucka Dostálová, a tak jsme si nemohli nechat ujít příležitost potrénovat pod její taktovkou.

Sešla se nás celá naše parta, takže přestože  byla zima, nijak nás to netrápilo a vše jsme s kolegyněmi zdárně probraly.
K běhání samotnému se dá říct jen toto - SUPER, SUPER, SUPER.
Luca nás nešetřila, některé sekvence (obzvláště ty technické ) pro nás byly oříškem, ale když jsem uposlechla rad paní trenéky, ukázalo se, že oříšek zdaleka není neřešitelný. Podle mě - čím je parkur "pravidelnější", o to větší pastičky se na něm dají najít. Včera jsme si opravdu "vštípili" povely okolo a mezi.... Kromě techniky jsme si pocvičili samozřejmě zónečky a i skokovou gymnastiku, rozlišovačky... a to nejlepší nakonec  - sprintovací rovinky.
Pejsek byl úúúžasný. Nejenže se během dne neotrávil, ale trpělivě opravoval se mnou moje chyby a nijak nezpomaloval. Důkazem toho byly právě poslední sekvence, které "napálil" nad moje očekávání. Vysloužili jsme si i pochvalu.
Zónečky, zatím sbíhané na ruku, byly všechny... Nicméně, do posledních letošních závodů je necháme a přes zimu pěkně předěláme na zastavované. Lucka mi poradila pár ulehčovacích a zpřesňovacích metod. Stejně tak jako se naučit to nešťastné křížení za psem.

Ze všeho mám fakt radost, protože když se nám parkur povedl, byl to úspěch určitě zasloužený a v tomto bych taky ráda podtrhla Lucčiny trenérské schopnosti - povzbuzování a ocenění pozitiv, stejně jako vytčení negativ a jejich následné vysvětlení.
Zkrátka všem moc díky, Pétě Hamšíkové, že nám umožnila se zúčastnit, Lucce za trénink a holkám za prima prostředí.
 
Fotky zkusím sehnat od šikovných  fotografek, nicméně velmi velmi reprezentativní ochutnávku předkládám z dílny Háčka. Více nedělních fotek si můžete prohlédnout na jeho webu, za snímky moc děkujeme. :o)
 
Odkaz na videjko o pár sekvencích je tady, autorem je Lenka Psychinková.

Závěrem prostě a  jednoduše: "Hop, hop, hop, kdo neskáče, není Plod!"
 
(.... k první fotce - ne, Barnabášek steroidy opravdu nebere ... )